Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Web Audit Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Consultanta In Publicitate Online
35487 lei
Brand
publicitate-online
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
mai multe informatii pe: http://www.siteaudit.ro/consultanta/publicitate-online/
costul-publicitatii-online-pentru-un-magazin-virtual.html

Am sa incep cu o intrebare: tu, ca mic antreprenor care ai deschis un magazin online acum cateva zile, iti permiti sa platesti pentru publicitatea online? Dar sa nu platesti nimic, iti permiti?

Costul publicitatii online

Cu preturi cuprinse intre 10 si 30 de euro per mia de afisari, bannerele sunt cele mai intalnite forme de publicitate online, dar nu neaparat si cele mai eficiente pentru site-urile de comert electronic. De ce spun ca nu sunt eficiente? Pentru ca nu va veti acoperi costurile cumparand bannere.

Avand o rata de click de maxim 1%, in ce mai fericit caz, si o rata de conversie de 1%, adica numarul de comenzi onorate raportat la traficul pe site, veti constata ca pentru 10.000 de afisari veti putea vinde probabil un laptop pe site, si veti castiga probabil 30 de euro.

Dar cat va costa sa cumparati cele 10.000 de afisari? La un pret mic, de 10 euro per 1000 de afisari? A.. cumva 100 de euro, fara TVA desigur. Cat ar trebui sa va coste, ca din vanzarea respectiva sa va permiteti sa platiti si alte cheltuieli, chiria, curentul, gazele, salariile? Poate daca mia de afisari ar costa 0.5 - 0.8 euro CPM atunci ar fi fericit. Credeti-ma nu veti gasi astfel de costuri la marile agentii de advertising online din Romania.

Publicitatea online prin bannere se preteaza la campanii de branding, la campanii care sa nu vanda neaparat si sa faceti profit din respectiva campanie. Logo-ul si sloganul magazinului dumneavoastra electronic vor apare in fata a multor mii de oameni care astfel va vor retine numele si poate si adresa de internet, URL-ul. Ei vor putea deveni clientii dumneavoastra chiar daca nu pe loc, si chiar daca nu la vizionarea unui singur banner.

De cate afisari este nevoie ca sa intrati in mintea consumatorului ca brand? Este greu de spus, dar nu de putine. Depinzand in mare masura de targetul magazinului dumneavoastra, de numarul de afisari lunare pe care il are site-ul cu care negociati sa va vanda spatiu publicitar si de fidelitatea vizitatorilor acestui site, veti ajunge la concluzia ca la un trafic lunar de 2 milioane de afisari ale site-ului respectiv, ar trebui sa cumparati macar 100.000 de afisari. Dar, repet, cate afisari veti cumpara depind de foarte multe variabile.

mai multe informatii pe: http://www.siteaudit.ro/consultanta/publicitate-online/
costul-publicitatii-online-pentru-un-magazin-virtual.html
Din Gura in Gura